Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Albert da Morena

Albert da Morena
Albert da Morena boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Albert da Morena!

Albert da Morena

Albert da Morena finalist Holland`s Got Talent 2009. Geboren en getogen in Schiedam leerde de jonge Albert de Bruin zichzelf zingen aan boord van de vrachtschepen waar hij op voer. Terug aan de wal verdiende hij een deel van de kosten voor zijn zanglessen door het maken van tekeningen en schilderijen. Vandaag de dag luistert deze Schiedamse duizendpoot menig feest of evenement in de regio op met opera-aria's of Italiaanse liederen. In Philadelphia kocht Albert een muziekcassette met de muziek van Mario Lanza. Voor de toen 18 jarige Albert was dat het begin van zijn passie voor klassieke muziek, hij zong mee met de liederen van het bandje en begon zo met de klassieke zangkunst. Toen hij op zijn 21-ste stopte met varen dacht hij er nog helemaal niet aan om van die hobby zijn werk te maken.

Hij kon zich niet voorstellen dat hij als zanger een loopbaan op kon bouwen en ging op een sportschool werken. Naast het werk daar ging hij echter wel bij de Havenstad Operette zingen waar hij in contact kwam met de legendarische Wagner vertolker Henk Noord, die in de dertiger jaren naar Duitsland was gegaan en na de oorlog was teruggekeerd naar Nederland, waar hij zangles gaf. Hij gaf Albert als eerste professioneel advies, die steeds op de cruciale momenten in zijn loopbaan bepalende mensen tegenkwam die zijn unieke stem waardeerden en hem verder wilden helpen. Later kwam Albert via een baantje in de garderobe van het Schiedamse Proveniershuis in contact met de bekende zangleraar Jan-Ate Stobbe.

Hij was in de lobby in gesprek geraakt met een pianist die samen met een violist voor de muzikale omlijsting  van het feest kwam zorgen en waarbij Albert vertelde dat hij wel eens wat zong. Dit gesprek leidde tot het eerste optreden van Albert, die in de pauze een Napolitaans stuk zong. De plezierig verraste pianist bracht de Schiedamse tenor in contact met Jan-Ate Stobbe, die hem verder hielp bij zijn zangcarrière. In die tijd schilderde en tekende Albert al veel en hij betaalde Stobbe voorzijn advies en lessen met een aantal schilderijen, aangezien hij niet voldoende geld had om de lessen te betalen.
Stobbe nam maar wat graag genoegen met Albert's schilderijen waarin hij dezelfde schoonheid als in Albert's stem herkende, de schoonheid met het ruwe randje van een ongeschoolde hand en stem.

Op 35-jarige leeftijd kwam Albert bij het Rotterdams Conservatorium terecht. Hoe kon een ongeschoolde man die vanaf zijn zestiende was gaan varen daar concurreren met de jonge garde? Hij kreeg het unieke aanbod om als hospitant alle lessen en workshops te volgen. Hierdoor was hij een student zonder examenbevoegdheid en kon hij zijn talent toch verder ontwikkelen. Ook Ardjuna Soerjadi, dirigent en hoofdrepetitor van het Belcanto Festival, was onder de indruk van de stem van Albert en stelde hem op zijn beurt voor aan Nicolai Kok. Deze heeft Albert verder geholpen met de ontwikkeling van zijn zangtalent. In de tussentijd heeft Albert al flink wat gezongen. Hij zong mee met drie Holland Festivals in Amsterdam, ging met zijn conservatoriumklas naar Berlijn, sloot een keer de Dag van de Romantische Muziek af met begeleiding van het Rotterdams Filharmonisch Orkest en kreeg een hoofdrol bij het zestigjarige jubileum van de Residentie Operette in Den Haag. Eerder was hij zelfs te zien in de TROS-show Una Voce Particolare van Ernst Daniel Smid . In 2003 zong Albert een kort stuk tijdens het Delfshaven concert en het enthousiasme van het publiek was zodanig dat hij terug moest komen voor een toegift. Albert kon altijd wel aardig tekenen, zoals hij het zelf noemt. Aan boord maakte hij altijd kleine schetsjes en tekeningen van de dingen aan boord van het schip, maar het liefst tekende hij portretjes van bemanningsleden en mensen die hij tijdens de reizen tegenkwam. Net als bij het zingen kon hij niet echt geloven dat hij talent genoeg had om ermee verder te gaan. Eigenlijk was hij nooit echt tevreden over zijn werk. Ondanks zijn eigen twijfels heeft Albert al verschillende exposities gehad al kan de reeds in de vijftig zijnde Albert nog steeds moeilijk voorstellen dat die schilderijen toen iets voorstelden. Vanwege zijn kritische houding is hij namelijk zelden trots op zijn werk.

Zoals hij ook op zijn eigen zang altijd wel iets aan te merken heeft, is hij ook over zijn tekeningen en schilderijen zelden erg positief. Hij gelooft ook niet in iets dat goed of heel goed is, maar wil altijd iets dat zeer goed, eigenlijk perfect is. Zijn stijl is moeilijk te duiden. Het is soms hyperrealistisch, soms lieflijk en tegen kritisch aan. Wel is er altijd sprake van een verstild moment van enorme emotie, dat in zijn portretten van het doek springt.

Ook Albert da Morena boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online SpezialistenBesucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl