Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Anouk

Anouk
Anouk boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Anouk!

Anouk

Mensenlevens staan erom bekend dat ze zomaar aan je voorbij flitsen, maar met Anouk is het allemaal wel heel erg snel gegaan. Sinds de release van haar debuutalbum, het in 1997 verschenen Together Alone, mocht ze diverse platina- en gouden platen in ontvangst nemen, scoorde zij een internationale hit met Nobody's Wife, werd zij bekroond met meerdere Edisons, Hitkrant- en TMF Awards, stond ze op Pinkpop, Parkpop en andere grote Europese festivals, en tekende zij in Amerika bij het Columbia label. Niet gek voor een Haagse blufmeid van 26.

We hebben dan ook te maken met een rockzangeres zoals Nederland die in lange tijd, en misschien zelfs wel nooit eerder, heeft voortgebracht. Rauw, vol passie, puur en... met een gouden stem. Ze combineert de gloeiende emotie van de blues met goudeerlijke rock en soepele funky ritmes, maar ook met eigentijdse invloeden als hiphop. Anouk houdt niet van eentonig, zoals goed te horen is op haar tweede album Urban Solitude. Dat afwisselende werkstuk kwam eind '99 uit, maar de ambitieuze zangeres nam er vast een brutaal voorschot mee op deze 21ste eeuw. Daarin bestaan immers geen grenzen meer, een prima tijd voor een onafhankelijke jonge vrouw die niet van hokjes houdt. Anouk, geboren op 8 april 1975 in Den Haag, erft haar voorliefde voor blues van haar moeder, een zangeres in een bluesband. Van kinds af aan zingt ze zelfbedachte liedjes, maar in haar pubertijd gaat het zingen ook een belangrijke emotionele vluchtroute voor haar betekenen. Ze kan er haar frustraties in kwijt wanneer niet alles gaat zoals het zou moeten gaan. In '93 voegt zij zich als achtergrondzangeres bij een soul-rythmband. Dan al ambitieus, ontgroeit Anouk de band snel. Zij wordt in '94 toegelaten tot het conservatorium van Rotterdam en richt een jaar later haar eigen band op. Anouks carrière raakt in een stroomversnelling wanneer zij tijdens een festival enkele songs zingt met Barry Hay, frontman van de legendarische rockgroep Golden Earring. Hay is zeer onder de indruk van haar talent en schrijft samen met Earring-collega George Kooymans voor haar het nummer Mood Indigo. Het is een van de redenen voor platenmaatschappij Dino Music om Anouk een contract aan te bieden. Uitgebracht in september '96, zorgt Mood Indigo gelijk voor veel interesse en airplay. Dat wordt alleen maar versterkt wanneer ze later dat jaar weet te overtuigen in het voorprogramma van de Golden Earring. Voor Anouk bestaat er dan allang geen twijfel meer: ze heeft haar roeping gevonden.

Vooruitlopend op haar debuutalbum, wordt live-favoriet Nobody's Wife in augustus '97 vast uitgebracht op single. Het nummer verovert in korte tijd vele internationale hitlijsten en behaalt de platina status in Nederland. Een prachtige basis voor de release van Anouks eerste album Together Alone, enkele maanden later. Op dit indrukwekkende debuut staan hoofdzakelijk songs die Anouk zelf met haar goede vriend Bart van Veen heeft geschreven. Together Alone groeit in het kielzog van Nobody's Wife uit tot een internationaal succes, met een eerste plaats in de Nederlandse albumlijst (waar het inmiddels viermaal met platina is bekroond) en langdurige noteringen in Zweden, België, Denemarken en Italië. Als ook de singles It's So Hard en Sacrifice hits worden, is duidelijk dat Anouk een blijvertje is. En dat wordt nog eens onderstreept wanneer ze in 1998 twee titels wegkaapt bij de TMF Awards en drie bij de prestigieuze Edison Music Awards, waaronder 'Beste Zangeres Nationaal'. De hierdoor gekweekte hoge verwachtingen lost ze in tijdens de eind '98 gestarte Bennie en Ballie Tour, waar ze zich bewijst als een echt podiumdier.

In januari 1999 trekt Anouk met haar band de Hilversumse NOB-studio in voor de opnamen van het tweede album, Urban Solitude. De nummers zijn voornamelijk geschreven door de zangeres en Bart van Veen tijdens enkele schrijfsessies in Portugal, maar het opnameproces wordt ditmaal geleid door Anouk zelf. Gemixt in Los Angeles door Erwin Musper (David Bowie, Van Halen), klinkt het eindresultaat als een klok. Modern en toch tijdloos, vet maar subtiel en bovenal boordevol dynamiek, bezit Urban Solitude tegelijkertijd de sfeer van aan klassiek rockalbum en de progressieve geest van deze nieuwe eeuw. Het is een gevarieerd en zeer persoonlijk album dat Anouks gevoelens en gevarieerde smaak weerspiegelt.
Gevraagd naar het hoogtepunt van haar carrière tot dusver, grijnst ze haar gouden tanden bloot: ''Voor mij waren de afgelopen jaren één groot hoogtepunt!''

Ook Anouk boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online SpezialistenBesucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl