Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Carel Kraayenhof

Carel Kraayenhof
Carel Kraayenhof boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Carel Kraayenhof!

Carel Kraayenhof

Carel Kraayenhof is een bandoneonspeler, die tijdens de kerkelijke inzegening van Willem - Alexander en Maxima grote indruk maakte met zijn bewerkte tango Adios Nonino.

1966 aanvang met pianoles
1984 begint als autodidact met het bespelen van de bandoneon
1985 Kraayenhof richt zijn eerste tango-orkest op 'Tango Cuatro'
1986 Carel Kraayenhof wordt door de grote tango maestro Astor Piazzolla gevraagd om als bandoneonsolist te werken in de Broadway-musical 'Tango Apasionado'
1988 Het grote tango-orkest 'Sexteto Canyengue' wordt door Kraayenhof opgericht
1990 Het orkest van Carel 'Sexteto Canyengue' wordt door de maestro Osvaldo Pugliese uitgenodigd om een tournee door Argentinië en Uruguay te maken. Dit wordt een daverend succes.
1990 De documentaire wordt gemaakt: 'Embraced by the Tango' (In de greep van de Tango waarin Kraayenhof wordt gevolgd op zijn reis naar Argentinië en zijn bezoek aan maestro Osvaldo Pugliese.
Regie: Leendert Pot
1991 Kraayenhof treedt samen met Osvaldo Pugliese op in het Koninklijk theater Carré in Amsterdam
1993 Kraayenhof ontvangt voor zijn orkest Sexteto Canyengue de 'Gouden Notenkraker' van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond (NTB) als waardering voor zijn vakmanschap en voortdurende inspanningen om live-optredens te realiseren
1993 Kraayenhof richt aan het Rotterdams conservatorium de vakgroep Argentijnse Tango op. Wat de enige plek ter wereld wordt waarop conservatorium niveau tangolessen worden gegeven.
1997 Kraayenhof speelt als bandoneonsolist met het Brabants orkest
1997 Sexteto Canyengue brengt haar CD 'Tangueros de Holanda' op de markt.
1998 Kraayenhof speelt als bandoneonsolist met het Rotterdam Filharmonisch orkest
1998 Kraayenhof treedt op als hoofdpersoon in de internationale documentaire 'Bandoneon' regie: Rolf Lambert
1998 Sexteto Canyengue begeleidt het Nationale Ballet die de choreografieën van Hans van Manen '5 Tango's' in reprise brengen, SC werkt met de cellist Yo-Yo-Ma in het programma Reiziger in muziek, en SC werkt met de cineaste Sally Potter die op dat moment met de grote dansers Pablo Veron danst. In dit zelfde jaar besluit de violist Guideon Kremer na een bezoek aan een concert van SC een 'Tango' cd te maken.
1998 Sexteto Canyengue brengt de CD 'Cinco Tango's de Astor Piazzolla' op de markt
2000 Sexteto Canyengue brengt de CD 'Tango Maxima' op de markt.
2001 Kraayenhof speelt als bandoneonsolist met het Metropool okest o.l.v. Dik Bakker.

Maxima wilde zelf een tango tijdens de dienst en de keuze voor Adios Nonino was gauw gemaakt. Volgens Carel Kraayenhof is het de lievelingstango van bijna alle Argentijnen, ongetwijfeld ook van haar vader. Adios Nonino betekent overigens Vaarwel vader. Het origineel van Adios Nonino is in 1921 geschreven door Astor Piazzolla, nadat hij gehoord dat zijn vader was gestorven. Maxima wilde een speciale bewerking van het stuk. Uiteindelijk werd gezamenlijk gekozen voor een intro van een minuut van de bandoleon alleen, daarna drie minuten met orkest en, heel bijzonder voor dit stuk, met zang, van het Nederlands Kamerkoor. Ook het inzetten van een harp maakte deel uit van de nieuwe bewerking en wat vele harten lieten smelten was de traan de Maxima liet tijdens de tango. Mensen gingen nadien, massaal naar de platenzaak om de tango aan te schaffen, maar die was natuurlijk niet te vinden. Uiteindelijk ging Carel Kraayenhof overstag en heeft Adios Nonino uitgebracht op single.

Ook Carel Kraayenhof boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialisten

 Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl