Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig
De Jeugd van Tegenwoordig boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van De Jeugd van Tegenwoordig!

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd Van Tegenwoordig is een Amsterdamse trio dat via een internethype in 2005 een grote zomerhit scoort met Watskeburt?!, een rap vol zelfverzonnen woorden als sjembek, niau en baudibau. De productie van het nummer is van Bastian.

2004
Over wie de term Watskeburt?! heeft bedacht zijn de meningen verdeeld. Opgezwolle gebruikt de term in 2003 al voor het eerst op hun single Tjappies en Mammies. Volgens de website 3voor12.nl is het rapper Heistrocker van de groep FTG die verantwoordelijk is voor de populaire kreet. Rappers P. Dronq (Pepijn Lanen alias Pepijn von Birelir), Vieze Fur (Freddie Tratlehner alias Freddie van Nazareth) en Willie Wartaal (Olliio Locadia alias Olliio KoBo Moderno) maken deel uit van het Amsterdamse hiphopcollectief De Spaarndammerbuurtkliek. Onder de naam De Jeugd Van Tegenwoordig gebruiken ze in hun track Watskeburt?! meer grappig klinkende, zelfbedachte woorden, op muziek gezet door Bastian (onder de naam De Neger des Heils Majoor Vlosshart). Ze verspreiden een uitgebreide versie van het nummer via internet.

2005
Watskeburt?! groeit uit tot een internethype. Kees de Koning van het label Topnotch contracteert De Jeugd Van Tegenwoordig en brengt Watskeburt?! uit op single. Het plaatje belandt op de eerste plaats in de hitparade en van de ene op de andere dag is De Jeugd Van Tegenwoordig een veelgevraagde act. Het trio doet korte optredens door het hele land en is zowel bij Top 40-publiek als bij meer alternatieve muziekliefhebbers populair. Samen met Brainpower staat De Jeugd Van Tegenwoordig in juni in het voorprogramma van Snoop Dogg in Ahoy' Rotterdam. In augustus staat het gezelschap op Lowlands. Voordat de tweede single Voorjekijkendoorlopen eind augustus in de winkels ligt wordt het nummer een maand eerder al als ringtone uitgebracht. Het debuutalbum Parels Voor De Zwijnen bevat twintig tracks waaronder de singles, een paar korte hoorspelen, een reclamespotje en een bedankwoord in het afsluitende nummer Beter Dan Het Beste Album Ooit. Tijdens de tweede editie van de Dutch Mobo Awards krijgt de Jeugd van Tegenwoordig een award in de categorie Beste Doorbraak. Willy Wartaal scoort samen met rappers Spacekees, Darryll, Heistrockah, The Opposites en Art Officials onder productionele leiding van The Partysquad een hit met de single Wat Wil Je Doen. Het nummer hoort bij de soundtrack van de speelfilm Het Schnitzelparadijs.

2006
Tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in de Melkweg, tijdens de afsluiting van het Weekend van de Nederlandse Popmuziek in maart, wint de Jeugd van Tegenwoordig in de categorie Beste Nieuwkomer. In dezelfde categorie krijgt de groep op 15 maart in de Melkweg een Edison Music Award. Het nummer Watskeburt wordt in de zomer uitgebracht in Engeland en Duitsland, op respectievelijk de labels EMI/Virgin en Superstar. Watskeburt is daarmee het eerste Nederlandstalige lied dat onvertaald in Engeland wordt uitgebracht. De single de Stofzuiger bevat remixen door Dexter, Brothers Plonk, DNA en Estroe. De Jeugd van Tegenwoordig levert een bijdrage op de zomersingle en in de videoclip Poes In De Playboy van de Nederlandstalige reggaegroep Luie Hond. Vanaf 8 september is De Jeugd van Tegenwoordig vier weken lang te volgen bij BNN op Nederland 3 in de docusoap De Jeugd Van Tegenwoordig Op Hun Best. Willie Wartaal heeft vanaf oktober zijn eigen talkshow Wartaal bij de omroep BNN.

2007
In samenwerking met TMF wordt een wedstrijd uitgeschreven voor een videoclip bij de single Shenkie. 14 mei verschijnt de dvd Tarrels Voor De Zwijnen met videoclips, alle afleveringen van de miniserie Hard Gaan en nooit eerder vertoond beeldmateriaal. In de periode mei/juni is Pepijn Lanen vast panellid van het televisieprogramma Doe Maar Normaal, de Nederlandse versie van de komische popquiz Never Mind The Buzzcocks op de BBC. Willie Wartaal presenteert vanaf september samen met Horace Cohen Villa Life, het kinderochtendprogramma van de VPRO waarbij ze rubrieken aan elkaar praten en kinderen ontvangen in de studio. De Jeugd Van Tegenwoordig wordt door het showcasefestival CMJ in New York uitgenodigd te spelen op de editie die plaatsvindt van 16 tot en met 20 oktober. De rapgroep staat op de openingsavond in de kleine Cakeshop club tijdens een Nederlandse presentatie onder de vlag Damn!

Ook De Jeugd van Tegenwoordig boekt u bij Geels Artiesten Boeken!
Besucherstatistiken on the way to hell Online SpezialistenBesucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl