Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Di-rect

Di-rect
Di-rect boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Di-rect!

Di-rect

Op dit album klinken we als echte mannen! Het laconieke antwoord van drummer Jamie Westland op de vraag wat het tweede album anders maakt dan debuutalbum Discover wordt met hoongelach begroet door zijn medebandleden. Maar hij heeft wel een punt, want het tweede album van Di-rect klinkt inderdaad een stuk volwassener. Maar dat niet alleen. Was het debuutalbum nog een spontaan allegaartje van genres, de Haagse jonge honden in leeftijd variërend van 19 tot 23 jaar - hebben dit keer een heel eigen sound weten neer te zetten: een uitgebalanceerde mix van pakkende poprock songs (Get Up), vrolijke punkpop (Rollercoaster) en intense powerballads. Alle liedjes zitten vernuftig in elkaar, bevatten mooie breaks en zijn zeer functioneel van opzet. Tweede single She, de opvolger van het immens populaire Adrenaline, dat vanzelfsprekend ook op het album te vinden is, bevat alle ingrediënten die de songs op het nieuwe album zo bijzonder maken: compactheid, een dynamische opbouw en een pakkend refreintje. Het begint als een meeslepende ballad om halverwege over te gaan in een zinderend rocknummer. Het is overduidelijk dat Di-rect zowel muzikaal als compositioneel enorm is gegroeid. We hebben heel bewust aan de liedjes gewerkt, duidelijke structuren gezocht en een duidelijk verhaal, zowel muzikaal als tekstueel, aldus bassist Bas. Voor de teksten klopte de band dit keer aan bij Alex Dirkse, die eerder productioneel betrokken was bij Discover. Volgens zanger Tim, die op het debuut de meeste teksten zelf schreef, beviel dat erg goed: Wij hebben onze ideeën bij hem neergelegd, waarmee hij vervolgens aan de slag ging. We hadden wel veel eigen inbreng wat betreft de inhoud. Iedere keer als Alex met een tekst kwam, schaafden we het zo nodig wat bij. Een groot aantal liedjes gaat over de liefde in al zijn facetten, maar daarnaast uit de band ook de nodige frustratie over andere zaken. Zo gaat Sucking Parasite over de hypocrisie van mensen die eerst niets van je willen weten, maar als je populair wordt opeens doen alsof ze al tien jaar je beste vriend zijn. Ook Get Up, met goed op elkaar afgestemde zang van Tim en Spike, refereert aan de arrogantie en oppervlakkigheid van het wereldje waar Di-rect sinds een paar jaar deel van uitmaakt.

Nog een verandering ten opzichte van Discover is dat Di-rect dit keer met een vast team in zee is gegaan. Het album is geproduceerd door Holger Schwedt en John Sonneveld, geassisteerd door Nando Eweg en de band zelf, en in 7 weken tijd opgenomen in Down Under, Bullet Sound en Wisseloord. De opnames van de eerste single Adrenaline met Holger en John bevielen zo onwijs goed dat de band besloot het hele album met hen op te nemen. De vorige plaat heeft ons heel veel ervaring opgeleverd, juist omdat we met verschillende mensen hebben gewerkt en iedereen weer een andere benadering had. Uit al die dingen hebben we een mooie middenweg gevonden van hoe wij zelf vinden dat het zou moeten klinken. Holger en John voelden precies aan waar we heen wilden, aldus Bas. Het vele touren van de afgelopen tijd heeft Di-rect ook geen windeieren gelegd. De band klinkt door de grote dosis live-ervaring een stuk strakker dan voorheen en functioneert meer als een eenheid. Zoals Jamie verklaart: Als je zoveel live speelt dan hoor je snel dingen terug. Wanneer je als een hecht team speelt dan kan het ontzettend heftig klinken. De missie was dan ook om die live-energie op de plaat vast te leggen en dat is uitstekend gelukt.

Sinds de release van de eerste single Just The Way I Do in 2001, scoorde Di-rect hit na hit met achtereenvolgens de Who-cover My Generation, Inside My Head, Free en Adrenaline. De band speelde op Pinkpop, Parkpop en Lowlands en zette hun eerste stap richting internationaal succes door in Indonesië op te treden. Eerder dit jaar ontving Di-rect hun eerste gouden plaat voor Discover en kreeg een Edison publieksprijs voor single Inside My Head. De band was dit jaar genomineerd voor maar liefst vier TMF awards en ging met twee TMF Awards naar huis (Beste Rock Nationaal en Beste videoclip voor Adrenaline). De band tourt bijna onafgebroken door Nederland. In mei 2003 gaat Di-rect samenwerken met Pepsi. Als ambassadeurs van de Pepsi Chart gaat Di-rect op het gebied van muziek verschillende activiteiten ondernemen.

Di-rect is, ondanks het enorme succes, zeker niet blas geworden. Het is allemaal heel snel gegaan voor de band, maar gitarist Spike weet de boel prima te relativeren: We beseffen heel goed hoe speciaal het allemaal is. Er lopen zo ontiegelijk veel goeie Haagse bandjes rond. Wij hadden net de mazzel van het juiste liedje op het juiste moment. Nu hebben we wat krediet opgebouwd in Nederland en kunnen we gewoon laten zien wie we zijn. We hebben nu in ieder geval de plaat gemaakt die we wilden maken en daar zijn we gewoon supertrots op.

Ook Di-rect boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online SpezialistenBesucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl