Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Fakkelbrigade

Fakkelbrigade
Fakkelbrigade boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Fakkelbrigade!

Fakkkelbrigade

Oplettende Opgezwolle-luisteraars kennen de naam Fakkelbrigade al langer dan vandaag. De geuzennaam, oorspronkelijk bedoeld voor de jointjes rokende vriendengroep van rapper Sticks, komt meer dan eens voorbij in de songteksten van het Zwolse trio. Het was niet altijd even duidelijk wie zich nou precies fakkelbrigadier mochten noemen, maar inmiddels is de samenstelling van de groep uitgekristalliseerd in een vijftal dat samen muziek maakt. Naast rappers Rico en Sticks, ex-Opgezwolle, nemen ook Typhoon en James de microfoon ter hand. Het collectief wordt gecomplementeerd door producer A.R.T., die alle beats voor zijn rekening neemt. Intussen is de oorspronkelijke betekenis van de groepsnaam naar de achtergrond verschoven, om plaats te maken voor een meer letterlijke interpretatie. Deze brigade draagt de hiphop-fakkel van Zwolle en doet dat met volle overtuiging. Wanneer Opgezwolle eind 2007 bekend maakt ermee te stoppen, gaan rappers Rico en Sticks op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een serie vrijblijvende opnamesessies in de studio van A.R.T., die eerder al de single Spaanse Vlieg voor Sticks produceerde, leidt uiteindelijk tot de vorming van de vijfkoppige groep die nu als Fakkelbrigade door het leven gaat. De vier rappers van de groep zijn bepaald geen onbekenden van elkaar. Al op Spuugdingen Op De Mic, het debuutalbum van Opgezwolle uit 2001, zijn zowel Typhoon als James (dan nog rappend onder de naam JJ) vertegenwoordigd met een gastcouplet. Het daaropvolgende succesverhaal van Opgezwolle en later ook Typhoon mag als algemeen bekend worden beschouwd, James blijft ondertussen actief in de luwte. De familieband wordt echter nooit verbroken, getuige zijn bijdrages aan nummers als de Verre Oosten Remix, Vroeger/Nu op Eigen Wereld en Utopia op het Fakkelteit-album van Sticks en Delic. 

De eerste volwaardige track die de Fakkelbrigade opneemt, wordt Colucci gedoopt. Die titel is afgeleid van Carlo Colucci, een Italiaanse modeontwerper wiens peperdure kabeltruien in het midden van de jaren '90 onder jongeren mateloos populair zijn. Deze nostaligische verwijzing naar hun tienerjaren bevalt de groepsleden zo goed dat ze, wanneer hun samenwerkingsverband de concrete vorm van een album begint aan te nemen, besluiten om deze plaat Colucci Era te noemen. Het album ziet op 22 mei 2009 het levenslicht, vergezeld door de gratis bonusdisc Ingeschakeld: Prelude Van Een Era. Naast de harde kern-leden zijn ook bevriende artiesten als BlaBla, Blaxtar, Zo Moeilijk en DuvelDuvel te horen op deze verkapte dubbelaar van de Fakkelbrigade. De muziek van het vijftal komt op organische wijze tot stand. Terwijl A.R.T. aan het geraamte van zijn beats sleutelt, leggen de rappers ongedwongen hun schriftjes naast elkaar om te zien wie van de vier de beste rhyme op papier heeft gezet. Net zoals ze tien jaar geleden deden, voordat landelijke bekendheid een ongewenste druk op hun schouders legde. Hoewel de afzonderlijke groepsleden ook solo actief blijven, moet de Fakkelbrigade zeker niet gezien worden als eenmalig gelegenheidsproject. Het is een volwaardige groep, een vijftal brigadiers dat de Zwolse fakkel de komende jaren brandend wil houden. "Het is geen simpel rekensommetje", verduidelijkt Sticks in een interview met State Magazine. "Het is niet Opgezwolle min Delic plus Typhoon en James gedeeld door A.R.T. De Fakkelbrigade is iets totaal nieuws."

Ook Fakkelbrigade boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online SpezialistenBesucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl