Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Hans Teeuwen

Hans Teeuwen
Hans Teeuwen boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Hans Teeuwen!

Hans Teeuwen

Hans Eduard Marie Teeuwen (Budel, 3 maart 1967) is een Nederlands cabaretier, zanger, acteur en regisseur.

Hans Teeuwen kreeg landelijke bekendheid toen hij in 1991 samen met Roland Smeenk het cabaretfestival Cameretten won met de show Heist. Een jaar na deze prijs, en voordat deze show als avondvullend programma kon gaan toeren, kwam Smeenk om bij een auto-ongeluk. Teeuwen ging verder als soloartiest.

Hans Teeuwen maakte zijn debuut als soloartiest in 1994 met de show Hard en Zielig. Zijn stijl is controversieel en wordt vaak gekwalificeerd als absurdistisch. In zijn cabaretvoorstellingen spelen de thema's seks en geweld belangrijke rollen. Verscheidene malen werden gangbare theaterconventies in de voorstellingen door Teeuwens spel doorbroken.

In september 2005 gaf Teeuwen in een interview voor de Volkskrant te kennen dat hij zal stoppen met het geven van cabaretvoorstellingen. De shows matten hem zo af dat hij ''gewoon even klaar'' is met cabaret: ''Ik heb tien jaar cabaret gedaan, vijf programma's gemaakt, er is veel gelachen, ik heb veel applaus gekregen, maar als ik eraan terugdenk, is het eerste dat me te binnen schiet toch die ongelofelijke vermoeidheid.'' Verder zegt hij: ''Een cabaretprogramma moet je toch minstens honderd keer spelen. Daar ben je dus anderhalf jaar zoet mee.'' Zo'n lange tournee ziet hij zichzelf de komende tijd niet meer maken, ook al omdat zijn voorstellingen veel energie vergen.

Teeuwen zei zich vanaf dan te willen toeleggen op het regisseren van films. In 2005 presenteerde hij zijn eerste film, de lolamoviola Masterclass, een half geïmproviseerde productie met onder meer Peer Mascini en Pierre Bokma, waarin de acteurswereld op de hak wordt genomen.

In 2006 keerde hij terug in de theaters. Niet als cabaretier, maar als zanger. De show kreeg de titel Hans Teeuwen Zingt Liedjes Die Door Anderen al Veel Eerder, Veel Vaker En Veel Beter Zijn Gezongen.

Op donderdag 30 augustus 2007 was Teeuwen te gast bij het Nederland 3-programma Bimbo's en boerka's. Naar aanleiding van zijn lied op de dag dat er een monument voor Theo van Gogh werd onthuld, werden hem vragen gesteld door de Meiden van Halal, omdat hij hen in het bewuste lied op de hak had genomen. Het interview werd in januari 2008, samen met de Grote Donorshow van BNN, in een VARA-programma uitgeroepen tot tv-moment van het jaar 2007.

Teeuwen maakte tijdens dit interview ook bekend dat hij met een nieuw programma bezig is, wat hij drie maanden later tijdens het programma NOVA College Tour echter weer ontkende.

Teeuwen is gaan optreden in het buitenland. Optredens begin 2008 in het Londense Soho Theatre werden met enthousiasme ontvangen.

Ook Hans Teeuwen boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialisten

 Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Bijlestaal 62
1721 PW Broek op Langedijk (NH)

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl