Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Heleen Schuttevaer

Heleen Schuttevaer
Heleen Schuttevaer boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Heleen Schuttevaer!

Heleen Schuttevaer

Al van jongs af aan speelt Heleen op gehoor liedjes van de radio en platen mee en zingt erbij: populaire muziek, jazz, ragtimes en klassieke muziek die ze met een jazzy swing ten gehore brengt. Na haar eindexamen gymnasium gaat zij als journalist en popverslaggever werken bij dagbladen en tijdschriften en speelt en zingt in bands. In de jaren '80 staat zij met haar band The Broads in de internationale hitparades met de single Sing Sing Sing, het bekende nummer van Benny Goodman in een moderne danceversie. Heleen verlaat de journalistiek als ze haar muziek bij het impresariaat van Joop van den Ende kan onderbrengen en wordt full time muzikant en bandleider. De natuurlijke swing en jazzvaardigheden van autodidact Schuttevaer komen tot bloei als ze pianolessen gaat volgen bij o.a. Michiel Borstlap, Bert van den Brink, Peter Beets en Walter Bertram.

In 2002 start ze een serie maandelijkse jazzconcerten in haar woonplaats Utrecht waar ze optreedt met jong talent en prominente jazzgasten zoals Benjamin Herman, Han Bennink, Martijn van Iterson, Carlo de Wijs, Tineke Postma, Ferdinand Povel, John Engels en vele anderen. Deze Club Jazz-middagen in het café van Cultureel Centrum 't Hoogt trekken veel belangstelling. De New York Times schrijft erover: ''On Sundays it becomes a lively jazzclub.''

Tegenwoordig treedt Heleen op Nederlandse jazzpodia en festivals op. Zij is ook regelmatig in New York waar ze speelt met New Yorkse muzikanten. ''Club Jazz'' is Heleens eerste CD en wordt door het jazzlabel Maxanter Records in Europa en Japan gedistribueerd.

Heleen treedt op met diverse BANDS:
HELEEN SCHUTTEVAER TRIO & KWARTET: HET PLEZIER VAN JAZZ
Pianiste zangeres Heleen Schuttevaer brengt het plezier van jazz op een aanstekelijke manier over, met Bart Tarenskeen op bas, Wim de Vries op drums en wisselende gastsolisten. Zij steekt de swing van Peggy Lee, de drive van Monty Alexander, de bossa nova feeling van Jobim, de energie van Art Blakey en de groove van Les McCann in een geraffineerd nieuw en sophisticated jasje. Op een eigentijdse manier brengt zij de sfeer van de jazzclubs in de jaren '30, '40 en '50 met bekende en eigen songs.

THREE/FOUR/FIVE TIMES A LADY
Aan de top en uniek in Nederland. Pianiste/zangeres Heleen Schuttevaer brengt de beste vrouwelijke muzikanten samen in één band-op-maat. De Ladies zingen en spelen zowel relaxte jazz, soft pop en ballads op de achtergrond als swingende en dansbare latin, R&R, soul en disco. Hun uitgebreide en gevarieerde repertoire bevat o.a. Norah Jones, The Andrews Sisters, Ray Charles, Duke Ellington, Stevie Wonder, Donna Summer, Joe Cocker, Chic, en een grote selectie van Latijnsamerikaanse bossa's, chacha's, samba's, salsa en reggae.

SOLO PIANO & ZANG ''ALL IN ONE''
Voor receptie, diner dansant, housewarming party: pianiste/zangeres Heleen Schuttevaer speelt en zingt relaxte jazz, soft pop, bossa's, ballads en dansbare samba's, salsa, soul en discohits.
Naast allround repertoire heeft Heleen een speciaal programma van bekende standards uit de gouden jaren van de vocale jazz, solo of met contrabassist.

Ook Heleen Schuttevaer boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online SpezialistenBesucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl