Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Ivo de Wijs

Ivo de Wijs
Ivo de Wijs boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Ivo de Wijs!

Ivo de Wijs

Samen met zijn hechte vriend Pieter Nieuwint (als componist, pianist en zanger), en met Richard Fritschy en Aggie Terlingen (deze laatsten werden later opgevolgd door Marnix Kappers) vormde hij tussen 1971 en 1980 de cabaretgroep Kabaret Ivo de Wijs. Met Don Quishocking vormde zijn groep de top van het Nederlandse cabaret, tussen Lurelei en Neerlands Hoop.

Later schreef hij vooral teksten voor anderen, waarvan zijn werk voor Jasperina de Jong (De Gekkin van de Gracht) en Eric Herfst wellicht het bekendst is. Een goed overzicht hiervan is te vinden in de bloemlezing Het gaat goed met Nederland (Nijgh & van Ditmar, 2001, ISBN 90-388-84133).

De Wijs is tevens bekend van zijn medewerking aan vele radio- en televisieprogramma's, waarvan Vroege Vogels op zondagmorgen het langst loopt (1985-2005). De Wijs kondigde jaren van tevoren al aan dat hij op zijn zestigste met Vroege Vogels zou stoppen. Op 10 juli 2005 vond zijn laatste uitzending plaats. Hij werd vervangen door Frank van Pamelen.

In Vlaanderen is Ivo de Wijs bekend als occasioneel panellid van het satirische televisieprogramma De Rechtvaardige Rechters. Bovendien schreef hij een heleboel teksten voor Samson en Gert, tv-figuren van Studio 100.

Hij is de broer van tekstschrijver en presentator Guido de Wijs en een volle neef van Jacques Schraven, de ex-voorzitter van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW.

Vanaf de tweede helft van de jaren 1990 treedt Ivo de Wijs samen met Pieter Nieuwint ca. 10 maal per jaar op. Hun eerste programma heette Literair Variëté, het tweede (vanaf seizoen 2003/2004) Literair Varië2. Programmaonderdelen zijn o.a. liedjes van het voormalige Kabaret Ivo de Wijs en van het KUB-cabaret, light verse, verzen uit de boeken van Ivo, o.a. de reeks Vroege Vogels, taalspelletjes met het publiek en uitleg over de rijmkunst.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 stond Ivo de Wijs als lijstduwer op nummer 18 van de lijst van de Partij voor de Dieren. Hij kreeg in totaal 989 voorkeurstemmen.

Ook Ivo de Wijs boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialisten

 Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl