Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Jay Delano

Jay Delano
Jay Delano boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Jay Delano!

Jay Delano

Hij hield al op jonge leeftijd van zingen en had een diep verlangen om muzikant te worden. Op 14-jarige leeftijd begon hij met het schrijven van zijn eigen teksten op instrumentale muziek van bekende artiesten. Hij werd geïnspireerd door zangers als Michael Jackson, Stevie Wonder, Prince, Bell Biv Devoe, Jodeci, Guy en anderen maar ook door rap artiesten van de old school zoals Big Daddy Kane, Special Ed, LL Cool J, EPMD, Kool G Rap en Polo en vele anderen. Hij vond het geweldig om zowel te zingen als te rappen, dus schreef hij ook rap teksten. In die tijd ontmoette hij verschillende mensen met wie hij begon te werken in diverse opnamestudio's, waar hij zich ontwikkelde tot een serieuze songwriter. Hij zong in diverse boybands en ze traden op in clubs en lokale feesten in Nederland, maar al snel vond hij dat de jongens met wie hij werkte niet dezelfde visie deelden met hem en dus besloot hij een solo-carrière te starten. In 1996 ontmoette Jay twee producenten uit Duitsland, Tony Catania is bekend van zijn producties op Scatman John, die 7 miljoen albums wereldwijd verkocht en Alex Christensen was verantwoordelijk voor het succes van een van Duitsland's bekendste Dance act van eind jaren 90, U96. De producers begonnen een nieuwe act en waren op zoek naar een zanger voor hun Pop/Rap-project. Ze namen hun eerste single op in Januari 1997 en 2 weken later kwam de song binnen op plaats 37 in Duitse top 100. Vanaf dat moment werd R'n'G geboren. Hun tweede single kwam binnen in de top 20 en bleef meer dan 6 weken in de charts en hun derde single was genoteerd op de 14e plaats in de single charts in Duitsland.

De act werd steeds populairder in Duitsland en in andere landen in Europa. Zij deden een aantal grote samenwerkingen met zowel artiesten uit de VS als uit Europa, voornamelijk gericht op de Duitse markt. Ze hebben zelfs deelgenomen aan diverse liefdadigheid projecten samen met verschillende artiesten waaronder de Backstreet boys, N-Sync, The Boys, Bluemchen, Mr. president en vele anderen. Het project was zeer succesvol en R'n'G verkocht meer dan 1,5 miljoen albums in verschillende landen in Europa. Ze traden op bij grote evenementen, clubs en live televisie. Ze ontvingen een award voor beste nieuwkomer categorie Euro Rap in 1998 op de Duitse RSH radioshow en hun album 'The Year Of R'n'G' behaalde zelfs goud in Polen voor de verkoop van meer dan 50.000 eenheden. Ze namen hun tweede studioalbum op bij Booya Music, die op dat moment gevestigd was in Hamburg, Duitsland. Booya Music was in Duitsland verantwoordelijk voor grote nationale en internationale artiesten, zoals de BSB, Fun Factory, Papa Bear, Jan van der Toorn en Nana, maar helaas werd R'n'G's follow-up album 'The Right Time' niet uitgebracht in Duitsland. Kort hierna besloot Jay de band te verlaten en keerde terug naar Nederland. Na enkele jaren uit de muziekindustrie te zijn geweest besloot Jay zijn passie voor muziek opnieuw op te pakken en naar een hoger niveau te brengen. Hij begon met het schrijven van nieuw materiaal waaronder love songs over zijn relatie en liederen met positieve boodschappen. In 2006 bracht hij zijn eerste solo album 'Close To You' uit. De liedjes op het album zijn een mengeling van pop en rnb muziek. Een paar singles van het album werden live uitgevoerd op belangrijke Podia in Polen en een aantal van de liedjes worden nog steeds gedraaid op verschillende Poolse radiostations. Zijn tweede album 'Here Comes The Sun' werd uitgebracht in Polen op 15 mei 2009 tevens participeerde Jay bij Dancing With The Stars in Polen en eindigde op de 3e plaats in de 9de editie. Bovendien werd hij het nieuwe gezicht voor de s'Oliver Spring/Summer Collection 2009 in Polen. Hij ontving een award voor beste nieuwkomer mannelijke artiest en werd eenmaal genomineerd voor de Eska Music Awards 2009 en twee maal voor het Sopot Hit Festival 2009.

Boekingsinformatie:
Duur: 1 x 30 minuten
Geluid: B-Set

Ook Jay Delano boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online SpezialistenBesucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl