Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Kane

Kane
Kane boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Kane!

Kane

Wat er aan vooraf ging, is bekend.Zoals zanger Dinand Woesthoff met een knipoog zegt: ''De commerciële band onder de alternatieven, de alternatieve onder de commerciëlen.''As Long As You Want This. De liedjes, de hits, de awards, het succes, de dampende club-optredens, Pinkpop: bekend. Wat telt, is wat komt. So Glad You Made It.

Minder van hetzelfde, meer van het nieuwe. Een weerslag van veel, heel veel spelen. Dinand Woesthoff: ''Als ik oude live-opnames van ons beluister, hoor ik een zanger die zichzelf regelmatig overscheeuwt en een band die zichzelf soms voorbij speelt. We hebben veel geleerd van onze ervaring. Geleerd om niet krampachtig vast te houden aan het liedje, maar het te laten gaan.'' Gitarist Dennis van Leeuwen: ''Neem Head Down. Dat nummer duurt op het podium inmiddels negen minuten. Niet door het gewoon uit te rekken. Wel door er allerlei invloeden aan toe te voegen. Die invloeden zijn door al dat optreden de band binnengeslopen. Die zijn de sound van het nieuwe album gaan bepalen.''Het betekende dat een andere vraag centraal kwam te staan. Niet: waarom? Maar: waarom niet? Dennis: ''Op de eerste plaat waren toetspartijen een soort heiligschennis.'' Dinand: ''Toetsen? Rot op. Gitaren, punt uit.'' Dennis: ''Tot we U2 deden tijdens de Flashbacks en Ronald erbij kwam op toetsen. We waren gek op zijn spel.'' Dinand: ''Toen kwam de vraag: blijft hij er ook nu deze tour bij. Mijn eerste reactie was: nee, dat kan echt niet. Een toetsenist, dat is niet voor ons. Tot ik me een paar minuten later afvroeg: waarom ook eigenlijk niet? De oogkleppen gingen af.''En de nieuwe mogelijkheden stapelden zich opeens op. Dinand: ''Ik heb altijd iets met dance gehad, al was het maar door zes jaar horeca-ervaring. De kracht van die muziek is dat ie je meevoert. Dance kan je rondleiden door een huis met allerlei verschillende kamers, ieder met een totaal eigen sfeer. Dat is de kracht van die muziek. De zwakte is het verhaal. Dat is er niet. Dance kan geen verhaal vertellen. Dat kan gitaarrock wel. Een liedje als verhaal, met een kop en een start. Gitaarrock is sterker in het verhaal, maar minder sterk in die reis. Stel, je zou die twee in elkaar kunnen laten grijpen. De reis langs verschillende sferen in het verhaal.''Ja. Stel. Stel: lukt niet. Stel: te veel pretenties. Dinand: ''Laat ik duidelijk zijn: we zijn niet de eersten die dit proberen. Er zijn voorbeelden van bands die het gelukt is, Depeche Mode bijvoorbeeld. Maar negen op de tien keer mislukt het.''

Voorzorgsmaatregelen dus. Eén: de lat omhoog. Dinand: ''Alles voor het album. Ego's opzij. Als een nieuwe richting ook betekent: nieuwe muzikanten, dan moest dat maar. Op het niveau dat we met dit album wilden bereiken, ging muziek maken boven alles''.Hier spreekt de zanger, de schrijver en, samen met Michel Schoots (Urban Dance Squad), de producer. ''Een combinatie die nu eenmaal met zich meebrengt dat ik niet altijd aardig kan zijn.'' Een nieuwe bezetting. Gitarist Paul Jan Bakker kwam erbij, Martijn Bosman nam plaats achter de drums en Reyn Ouwehand deed de programming. Maatregel twee: grenzen afbakenen. Dinand: ''Alles moest kunnen. Met één duidelijke beperking: het mocht niet gekunsteld klinken. Daarom functioneerde Reyn in de studio als een zevende bandlid. Hij stond in dezelfde ruimte als wij, haalde ons spel door zijn computer, kaatste het weer terug, waarop wij weer aan de slag gingen met zijn resultaat. Alleen zo bleef het organisch.''Het was ploeteren. Het was nachtwerk, onder het continu wakend oog van Schoots (Dennis: ''Die man gaat maar door, ongelooflijk. Een diesel.''). Het was De Plaat voor alles, alles voor De Plaat. Dinand: ''Dit album weerspiegelt het beste waar deze band op dit moment toe in staat is. De wereld om ons heen kon even vergaan. Dat gebeurde dan ook bijna.'' En het was vooral de sensatie van de nieuwe mogelijkheden en ambities. Dinand: ''Ik heb altijd gezegd: we zijn geen vernieuwende band. Zo zie ik het nog steeds. Als ik een gitaar in mijn handen neem, denk ik niet: en nu ga ik een vernieuwend liedje schrijven. Maar we hebben op dit album wel onszelf vernieuwd.''So Glad You Made It. Onmiskenbaar Kane, dat wel. Maar niet meer recht vooruit. Vol bochten, zijweggetjes en nieuwe hoofdwegen. Kane in een achtbaan. Gemaakt door een band die haar oogkleppen heeft afgezet. Goed nieuws voor muziekliefhebbers die tot hetzelfde in staat zijn.

Ook Kane boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online SpezialistenBesucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl