Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


LA The Voices

LA The Voices
LA The Voices: is de naam van de Nederlandse mannengroep die in juni 2010 het levenslicht zag.

Gordon, Tineke de Nooij, Rick van Schooten van Sony Music en producer Bas van den Heuvel kozen door middel van audities uit ruim 200 kandidaten de vier talenten Remko Harms, Roy van den Akker, Richy Orson Brown en Peter William Strykes. Zij vormen samen met Gordon de zangsensatie LA, The Voices. Het wereldberoemde Metropole Orkest werd benaderd en de combinatie van grote zangstemmen en topmusici was een feit. Voor het eerste album, Los Angeles, werden veertien nummers opgenomen in zowel Nederland als België, en begeleid door het Studio Symphony Orchestra onder leiding van legendarisch dirigent Dick Bakker. Hij charterde grote namen, waaronder Carl Rasmussen uit Zweden en Tom Trapp uit de VS, om arrangementen te maken voor de orkestrale, bombastische muziekstukken. Ron Stoeltie, zendercoördinator van Radio 2, was gelijk enthousiast bij het horen van het repertoire en een verbond met de zender was geboren.

LA, The Voices staan garant voor een smeltkroes van pop en klassieke muziek op een hoogstaand niveau dat in Nederland nooit eerder is vertoond. Hier staan vijf mannen met stuk voor stuk individuele kwaliteiten, die samen garant staan voor kippenvel en emotie in muziek.

De eerste single van LA, The Voices, Blijf veilig bij mij, kwam uit op 10 september 2010 en het album Los Angeles verscheent op 19 november 2010. De groep zingt overwegend in het Nederlands, met uitstapjes naar Engels, Frans en Spaans. Met zangstemmen die variëren tussen klassieke tenor, bariton, pop en zelfs rock hopen de mannen een duidelijk muzikaal visitekaartje af te geven aan de Nederlandse muziekindustrie. Het nummer S.O.S. d’un terrien werd gezongen in november in de MaDiWoDovrijdagshow van Paul de Leeuw, daarna ontplofte de vraag naar het album en binnen no time werd de gouden status bereikt. Een droom die uitkwam voor de mannen. Het album stond onverminderd wekenlang in de top 5 en de platina status werd ook snel bereikt. De special ‘making of the voices’ werd uitgezonden op RTL4 en de mannen gaven een waanzinnig eerste concert in koninklijk theater Carré welke op oudejaarsnacht 31 december 2010 uitgezonden werd eveneens op RTL4. De mannen van LATV hadden definitief hun naam gevestigd in de Nederlandse muziekindustrie. Een van de grote hoogtepunten was dat de mannen drie dagen lang gastartiest waren bij de Toppers en in 1 weekend tijd optraden voor 200000 mensen.

Na een jaar van grote triomfen in Nederland kon een tweede album niet uitblijven, dus vlogen de mannen naar Zuid-Afrika om met hun topfotograaf Nick van Ormondt geweldige foto’s te maken voor hun tweede album “Because we Believe”. Dit album verscheen op 4 november 2011. Het eerste album verraste vriend en vijand en de melodieën vonden gretig aftrek bij een groot en breed publiek. Het lag dan ook voor de hand dat op dat aspect werd voortgeborduurd met als resultaat een waardige en krachtige opvolger. Ook dit keer werd er niet afgeweken van het gebruik van een groot live orkest op de opvolger Los Angeles, The Voices II – “Because we Believe” en de sound van LATV blijft gegarandeerd bombastisch, gevoelig, diepzinnig, maar bovenal muzikaal en toegankelijk voor iedereen.

En ook dit keer is er gekozen om in meerdere talen te zingen. Op Los Angeles, The Voices II staan Italiaanse, Engelse en Franse klassiekers. Nummers die menig hart weer sneller zullen laten kloppen. De eerste single “Loop naar het licht” werd op 15 september 2011 uitgebracht en resulteerde tot de grootste hit van de mannen die wekenlang in de top 10 heeft gestaan van de charts! Gordon componeerde (muziek en tekst) het imponerende “There goes my Heart“ een bewerking van Edvard Grieg’s “Morgenstimmung“ en wordt door muzikale vrienden van de groep nu al het juweel van het album genoemd. Dat de mannen van LATV sinds een jaar veel samenzijn is terug te horen in de meer harmonieuze samenzang. De vele optredens en promotionele reizen hebben hun vruchten in de studio en uiteindelijk op het album afgeworpen. Met een zeer eigen identiteit in persoonlijkheid en stem is juist dat wat LATV zo bijzonder maakt. Een bont gezelschap met een zeer goede energieke uitstraling op de bühne. Iedereen heeft zijn eigen hoogtepunt op dit album, zo is de stem van Peter Strykes veel meer tot zijn recht gekomen en wordt nu pas echt duidelijk wat voor bereik Remko Harms heeft. Richy Brown overtreft wederom zichzelf met diverse ad-libs en hij tekent ook dit keer weer voor de arrangementen voor de samenzang. Voor Roy van den Akker moet dit album een cadeau zijn geweest want ook hij kan ruimschoots laten horen wat voor kwaliteit hij in huis heeft. En ook Gordon laat wederom horen dat hij serieus genomen moet worden als zanger. Met ieder zijn eigen sound maar toch het wonderlijke vermogen om samen als één te klinken hebben de mannen van LATV weer een juweel afgeleverd, Los Angeles, The Voices II – “Because we Believe” een album dat veel indruk zal maken. En dat deed het want ook dit album bereikte de gouden status. Ook namen de mannen een kerstalbum op wat iets meer dan een maand na “ Because we believe “ werd uitgebracht. En ook dit album bereikte wederom de gouden status! In anderhalf jaar tijd hebben de mannen van LA The Voices meer dan 100000 albums verkocht wat een ongekende prestatie is.

Na al deze albums kon een theatertour niet uitblijven. In Samenwerking met Albert Verlinde Entertainment gingen de mannen het theater in met de Show “ because we believe”. Met uitpuilende zalen vol met fans en muziekliefhebbers was elke avond een feest met een lach en een traan. Een geweldig succes en een ongekend hoogtepunt voor de mannen.

Hierna besloten de mannen opnieuw de studio in te gaan voor een volgend album. Er werd gekozen voor een inspirerende titel: Geloof, Hoop en Liefde. Hiervoor vlogen de mannen naar Amerika om geweldige foto’s te maken voor de cd in Los Angeles en Las Vegas. In januari kwam dit album uit gekoppeld aan wederom een spetterende en spectaculaire theatershow. Deze tour werd helaas niet afgemaakt omdat 1 van de zangers “ Gordon” besloot te stoppen om deel uit te maken van de formatie LA The Voices wegens gezondheidsredenen en tijdgebrek. Van een vijfmansformatie gaan de mannen verder als viermansformatie op dezelfde voet waarmee zij in het verleden alle grote successen hebben behaald. Met frisse zin en ideeen gaan zij de toekomst tegemoet. Eind September 2013 komen zij dan ook uit met de geweldige en toepasselijke single “ Dit zijn wij “.

Ook LA The Voices boekt u bij Geels evenementen.


Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialisten

 Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl