Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Marco Borsato

Marco Borsato
Marco Borsato boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Marco Borsato!

Marco Borsato

De carrière van Marco begint in 1990 wanneer hij met het nummer 'At This Moment' van Billy Vera de Soundmixshow wint. Als zoon van een Italiaanse vader brengt Marco in eerste instantie drie albums uit met voornamelijk Italiaanstalig repertoire.

Wanneer hij in 1994 besluit een Nederlandstalige single uit te brengen dringt hij door tot het grote publiek. De single 'Dromen Zijn Bedrog' staat dertien weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dit bezorgt Marco een plaats in het Guiness Book Of Records. Marco's band met Italië blijft echter altijd doorklinken in zijn muziek. Naast 'Dromen Zijn Bedrog' bestaat zijn eerste album Marco voornamelijk uit nummers gebaseerd op werk van Italiaanse musici waaronder Zucchero en Eros Ramazzotti. De Nederlandse teksten op het album zijn van de hand van onder andere Robert Long en Han Kooreneef. Marco's naam is voorgoed gevestigd als enkele maanden later zijn tweede single 'Waarom Nou Jij' wederom de nummer 1 positie haalt. Met een verkoopaantal van ruim 400.000 stuks wordt Marco's eerste Nederlandstalige album dik platina. De nauwe samenwerking tussen Marco en componist/producent John Ewbank, die begonnen was tijdens de opnamen van Marco, zet zich voort bij het maken van het tweede album.

Als geen ander blijkt een succesvolle uiting van dit samenwerkingsverband. Het album gaat in 1995 meer dan een half miljoen keer over de toonbank. Van de twaalf stukken op Als geen ander worden er maar liefst vijf als single uitgebracht. Het krachtige 'Ik Leef Niet Meer Voor Jou', het ingetogen 'Margherita' en de twee swingende singles 'Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht' en 'Vrij Zijn' belanden in de top tien. De populariteit van Marco Borsato wordt pas goed duidelijk als hij in 1996 in Den Haag optreedt tijdens het Parkpop evenement. De abstracte cijfers van Marco's albumverkoop worden tijdens deze manifestatie concreet als alle 350.000 bezoekers uitzinnig reageren op de eerste tonen van Marco's optreden. 'Pure pret op prachtig Parkpop' juicht de Haagsche Courant, en alle kranten zijn het er over eens dat Marco Borsato, die aanvankelijk als een vreemde eend in de bijt werd beschouwd, het hoogtepunt van Parkpop '96 was.

In 1997 is de laatste hand gelegd aan het zesde album van Marco; De waarheid, zijn derde Nederlandstalige. Op de dag van release alleen al verkoopt de plaat 275.000 exemplaren. De eerste single, 'De Waarheid', behaalt de tweede positie van de hitlijsten en 'Wereld Zonder Jou', het duet met Trijntje Oosterhuis, stuwt de platenverkoop tot de ongekende hoogten van 600.000 exemplaren. Afgezien van drie originele Italiaanse composities, arrangeerden, componeerden en schreven John Ewbank, Han Kooreneef en Leo Driessen alle stukken op de plaat. Het succes van het album wordt gevolgd door een uitgebreide binnenlandse tour waarbij Marco met de dertienkoppige droomband de grote zalen van Nederland aandoet. De concerten zijn binnen korte tijd uitverkocht. In dit jaar ontvangt Marco een aantal prestigieuze onderscheidingen die zijn muzikale talent en populariteit onderstrepen. Naast een TMF Award wint Marco ook twee Edisons; één als beste zanger en de publieksprijs voor de beste single van het jaar voor 'Wereld Zonder Jou'.

Op het album dat Marco in 1998 uitbrengt spreekt voornamelijk zijn dromerige kant. De bestemming heeft tekstueel een filosofische ondertoon en de muziek is stemmig. Het publiek pikt het album goed op en met de verkoop van ruim een half miljoen stuks blijkt dat men Marco waardeert als artiest die alle uiteinden van zijn artistieke mogelijkheden wil onderzoeken en zijn fans wil meenemen op die reis. De eerste single 'De Bestemming' komt op nummer 1 te staan, gevolgd door een top veertig notatie voor de tweede single 'Het Water'. Het album wordt maar liefst vijf keer platina en uit een officiële telling van de SENA blijkt dat Marco van de Nederlandse artiesten het meest op de radio wordt gedraaid. In 1999 ontvangt Marco samen met John Ewbank een Gouden Harp. De opvolger van De bestemming is van een compleet ander kaliber.

In 2000 verschijnt Luid en duidelijk, de cd waar Marco zijn liefde voor stevige pop weer laat klinken. De plaat is een energiek en melodieus geheel geworden mede dankzij een uitgebreide blazerssectie en stevige beats. De eerste single 'Binnen' staat zelfs al voor de release van het album op nummer 1. Met deze single wint Marco de Hitkrant Award en later in het jaar gaat hij na de TMF Awards naar huis met de onderscheidingen voor beste album en beste zanger. Ook de meeslepende ballades, kenmerkend voor het oeuvre van Marco, ontbreken niet. 'Wat Is Mijn Hart' wordt in een live versie uitgebracht en bevat bijna alle capaciteiten van Marco's stem. De single behaalt de 16e plaats in de hitlijsten. De plaat zelf wordt wederom meerdere malen platina en Ahoy wordt tot negen keer toe gevuld. De Luid En Duidelijk-toer wordt op Curacao afgesloten. In 2001 mag Marco zich voor de derde keer de best verkopende Nederlandse artiest noemen en tevens voor de derde keer de meest gedraaide Nederlandse artiest op de radio. In dit jaar ontvangt Marco bovendien wederom een Edison in de categorie beste zanger.

Het Oranje Comité vraagt Marco in het najaar van 2001 een speciaal huwelijkslied te vertolken voor ZKH Prins Willem Alexander en Maxima Zorreguieta. De betrokkenheid van John Ewbank en Han Kooreneef in dit project leidt tot de single 'Lopen Op Het Water' waar bovendien aanstormend talent Sita wordt uitgenodigd het lied als duet met Marco op te nemen. Op 18 december komt de single uit en staat een maand later op nr.1. Met deze nummer 1 notering breekt Marco onmiddelijk weer een record. Als je alle weken dat Marco ooit op 1 stond bij elkaar optelt, kom je op 23 en dat deed nog geen enkele Nederlandse artiest hem na. Op 1 februari 2002 brengen Marco en Sita het lied tijdens het Nationale Huwelijksfeest in De Amsterdam Arena ten gehore ten overstaan van Willem Alexander en Maxima, hun Koninklijke gasten en een uitzinnig publiek. Op 1 maart 2002 verschijnt Marco's nieuwe album Onderweg. Een Best Of album met Marco's mooiste nummers, grootste hits en een aantal nieuwe stukken, waaronder de nr. 1 hit ''lopen op het water''. Onderweg verschijnt ook als dubbelcd, en luxe box met een dubbelaar, een dvd en een fotoboek.

Ook Marco Borsato boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialisten



Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste





Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl