Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Ralph Rousseau

Ralph Rousseau
Ralph Rousseau boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Ralph Rousseau!

Ralph Rousseau

De Nederlandse pers vindt woorden om een nieuw fenomeen te omschrijven...

In de handen van Ralph Rousseau, de ''GAMBOMAAN'', verandert de half vergeten, timide en intieme viola da gamba van het Doornroosje van de strijkinstrumenten in een echte ''grande diva''.
Gelauwerd in zowel de muziek als de natuurkunde en net zo goed thuis in de (hard)rock als in de klassieke muziek weet hij steeds de weg naar de harten
van de luisteraars en toeschouwers te vinden.
Een solo-optreden van hem wordt ervaren als een one-man-show, een duik in de meest intrigerende en luxueuze periode van de Europese geschiedenis...die van de grote vorstenhoven.

Ralph Rousseau speelde op 8-jarige leeftijd piano en (bas-)gitaar en combineerde later zijn conservatoriumstudie contrabas (bij Henk Guldemond) met een universitaire studie en een promotie in de natuurkunde. Aan zowel zijn doctorstitel als zijn diploma ''Uitvoerend Musicus'' wist hij het predicaat ''cum laude'' te verbinden. Als bassist speelde hij o.a. in het Koninklijk Concertgebouworkest en trad hij veelvuldig op als solist, zowel in recitals als met orkestbegeleiding. Ook maakte hij diverse radio-, tv- en cd-opnamen.

Sinds 1995 specialiseert Ralph zich in de authentieke uitvoeringspraktijk en studeert hij viola da gamba bij Jaap ter Linden. Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk en is een veelgevraagd solist, bijvoorbeeld voor uitvoeringen van de passies en cantates van J.S. Bach. Ook met de viola da gamba speelde hij voor radio en televisie en heeft hij zijn medewerking verleend aan diverse CD opnames, waaronder een tweetal veelgeprezen CD's en een DVD met muziek voor viola da gamba solo. Ralph speelde solo in kamermuziekfestivals in Polen, Frankrijk, Duitsland en Engeland, op het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht (2003 en 2004) en in het Netwerk Oude Muziek. Buiten Nederland was hij als solist te horen door heel Europa, in de VS en zelfs in China. In 2006 keert hij als gamba-solist terug bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Ook Ralph Rousseau boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online SpezialistenBesucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl