Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Tonny Eyk

Tonny Eyk
Tonny Eyk boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Tonny Eyk!

Tonny Eyk

1940 Tonny Eyk geboren 4 juli 1940 te Den-Haag.

1947 Krijgt accordeonlessen en vormt met tweelingzuster Jeanette het accordeon-duo Les Deux Jeateux (de naam is een samenvoeging van de twee voornamen) Eerste optreden: november ’47 voor buurtvereniging David Bless in het theater Amicitia te Den-Haag.Komen al spoedig in hetna-oorlogse varietecircuit en treden op met de grote populaire artiesten als Lou Bandy, Albert de Booy, Heintje Davids, Willy Vervoort, Max van Praag, Eddy Christiani, de Spelbrekers en Cees de Lange.

1950 Eerste radio-uitzending betreft het VARA-programma “Amateurs zetten hun beste beentje voor”. Krijgen tevens een uitnodiging op op te treden voor de Experimentele Televisie (Philips Eindhoven).

1951 Eerste buitenlands optreden (tijdens de paasvakantie 25 maart’51) Cine-Theatre O.M.Ougree(Luik). Een week optreden in een bioscoop voor aanvang van de hoofdfilm.

1952 Treden op in het zilveren jubileumprogramma van de Ramblers. Krijgen een uitnodiging voor een optreden in Amerika, maar geen toestemming van schoolhoofd.

1953 Les deux Jeateux winnen het Nationaal Accordeon-concours in Helmond. ( 27-2-’53) en krijgen van de Italiaans accordeon-fabriek Galanti twee accordeons cadeau.

1954 18-2-’54 Optreden in het voorprogramma“ De Winkel van Sinkel” van Wim Sonneveld in de Haagse Dierentuin.Maken in juli’54 met accordeonleraar Addy Kleyngeld een tournee door Italie. Maken optreden met sneldichter Willy Alfredo op de Haagse Damesbeurs(3-4-’54)

1955 Het accordeon-duo Les deux Jeateux wordt Beroeps ! I.v.m.de arbeidswet is dit mogelijk(1 juli’55).Jeanette en Tonny Eyk zijn worden op 4 juli’55 15 jaar. (Tonny Eyk heeft dan 2 jaar Mulo). Maken een tournee voor de arbeiders van de DUW-kampen (herstelwerkzaamheden watersnoodramp) Eerste Televisie-Optreden 12 november’55 :programma Blokband-NCRV regie Dick van Bommel.Tonny Eyk’s eerste composities worden gespeeld door het NCRV radio-orkest Casse Musette olv Ru van Veen en het AVRO-orkest Les Gars De Paris olv Frans van Capelle die inmiddels de accordeonleraar is geworden van het duo.

1956 Les deux Jeateux maakt tournee’s voor de Dienst Welzijszorg Leger

1957 Treden op voor Radio Luxemburg ( 14-2-’57) en worden uitgenodigd voor het zeer populaire radio-programma Alle hens aan dek met het onderdeel Mastklimmen olv Johan Bodegraven. Treden regelmatig op in variete-programma’s met o.m. Johnny Jordaan, Rudi Carrell, Fred Kaps, Rexis e.v.a.en inmiddels is Tonny Eyk ook als begeleider werkzaam en mag berucht moeilijke variete-acts begeleiden als Diana en Daranti (een xylofoon-act) en Nijveen en Behr (viool-duo). Les deux Jeateux wint wederom het Nationaal Accordeonconcours (3x)

Juli’57 Les deux Jeateux kontrakt Heck's Lunchroom (Rembrandsplein Amsterdam).

1958 Tonny Eyk gaat studeren op het Kon.Conservatorium te Den-Haag hoofdvak trombone bij Anne Bijlsma Sr. (tot 1965). Les deux Jeateux staan in het voorprogramma van Bill Haley 8 november’58 o.a.in Luik (Forum Theatre)en Oostende(Witte Paard) Optredens voor het leger in La Courtine (Frankrijk)

1959 Les deux Jeateux maken hun eerste gram.plaat op het label Delahay Op tournee door Belgie en Duitsland voor het Belgisch Leger met o.m. de Belgische vedetten Bob Benny en Rina Pia. Radio-uitzendingen voor de AVRO (met o.m.Roel Balten).

1960 Tonny Eyk gaat o.m.werken als pianist in het Orkest De Reuvertjes (olv zangeres Annie de Reuver) en speelt aflosdiensten in nachtclubs. Tonny Eyk scoort in Italie grote hit met het lied Addio Piccolina (ned. tekst Jack Bess) zanger Rocco Montana.

1961 Tonny Eyk speelt trombone in de orkestklas van het Kon.Conservatorium olv Louis Stotijn, bij wie hij ook orkestdirektie studeert.Tevens schnabbelt hij als trombonist in het West Nederlands Symphonie-orkest olv Sam Swaap (hetgeen is verboden door conservatorium-direkteur Kees van Baaren). Het accordeon-duo Les deux Jeateux gaat stug door.

1962 Tonny Eyk gaat voor impressario Frans Muriloff met Rudi Carrell, Marijke Morley en Philpinne Aeckerlin op tournee voor de Nederlandse militairen in Nieuw Guinea.Openluchttheater Valkenburg met o.a.Heintje Davids, Zangeres zonder Naam, Mounties, Frans Vrolijk. Tonny Eyk heeft muzikale leiding TV-Goochelshow van The Niberco Brothers.

1963 Alex van Wayenburg van het radio-ziekenbezoek de Zonnebloem KRO-radio vraagt Tonny Eyk de muzikale leiding te nemen van een radiouitzending. Het werd de eerste uitzending van een serie van meer dan honderd (o.a.Ik heb u lieg, met Nederlands repertoire, Tonny van Eyk ontvangt). Inmiddels was het kwartet Tonny van Eyk geformeerd met Eddy Christiani gitaar, Nico Prins slagwerk en Dub Dubois bas.

1964 Tonny Eyk trouwt met Liebeth Vasbinder (demi-soliste van het Nederlands en later het Nationale Ballet) De werkzaamheden gaan in sneltreinvaart vandaar uitsluitend nog een opsomming van belangrijke feiten. Tonny Eyk wordt vaste begeleider van Willy en Willeke Alberti.Gram. producer Indo Rockgroep The Crazy Rockers (Delta gram.) Begeleider cantor Moschkovits

Ook Tonny Eyk boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialisten

 Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl