Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Gerard Joling

Gerard Joling
Gerard Joling boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Gerard Joling!

Gerard Joling

Zoals voor velen begon het met de droom beroemd te worden en een heleboel doorzettingsvermogen. Vooral dat laatste kon de jonge Gerard Joling goed gebruiken. Want hoeveel bandjes hij ook opstuurde, hij kreeg iedere keer het zelfde negatieve antwoord. In de tussentijd verdiende hij de kost als ober, model en danser. Gerard: “Iedere keer als ik dan als achtergronddanser moest optreden, keek ik naar de plek waar de artiest van die avond stond. De microfoon en de schijnwerpers en dan dacht ik: Daar wil IK staan!” Hij ruikt nog meer aan het artiestenvak als hij als ‘voorbeeldartiest’ meereist met de voorrondes van de Soundmixshow van Henny Huisman. “Je kunt het je nu niet voorstellen, maar begin jaren 80 was zo’n talentenjacht op tv iets wat mensen helemaal niet kenden. Ik liet dan zien en vooral horen hoe het ongeveer moest.” Presentator Henny Huisman raadde de jonge Joling aan om zelf een keer mee te doen. Gerard behaalde uiteindelijk als Don McLean met ‘Crying’ de derde plaats in de Soundmixshow. Hoewel hij dus niet won, was dit wel het startsein voor een glansrijke carrière. Hij scoort opeenvolgend grote hits met ‘Love Is In Your Eyes’, ‘Ticket to the Tropics’ en ‘Reach’, wat gelijk ook internationale hits werden. Gerard Jolings debuutalbum is in de voorverkoop al goud, wordt daarna platina en een droom begint langzaam werkelijkheid te worden. Op het volgende album Sea of Love staat onder andere ‘Everybody Needs a Little Rain’ met Randy Crawford. Gerard: “Voor mij was dit vooral heel speciaal omdat ik een paar jaar daarvoor bij haar nog als achtergronddanser had opgetreden!” Er zouden in Gerard’s carrière nog heel wat duetten volgen waaronder met The Trammps, George McCrae, Herman Brood, Ruth Jacott en postuum met Rita Hovink en André Hazes (beide nummer 1 hits).

In 2009 wilde Gerard het aanvankelijk een beetje rustig aan doen. “Vorig jaar was wel heel erg druk. Naast de gewone optredens heb ik natuurlijk ook de shows met de Toppers gedaan, Samen Met Dré in Ahoy’, twee keer For Your Eyes Only in Spaarnwoude en de Stout en Nieuw shows, het leek me wel even genoeg.” Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus maakt Gerard naast zijn tv-werk en de voorbereidingen voor het jubileum ook dit jaar weer tijd om op 5 september met o.a. de Edwin Evers band in Spaarnwoude op te treden voor 20.000 man en een nieuw seizoen Popstars.

Hoe Gerard Joling zijn 25-jarig jubileum als artiest precies zal vieren, is nog geheim. Uiteraard komt er een groots concert en een cd/dvd overzicht van de omvangrijke carrière van de man die ooit als ‘voorbeeldartiest’ fungeerde in de Soundmixshow.

Ook Gerard Joling boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialisten

 Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl