Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Ali B

Ali B
Ali B boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Ali B!

Ali B

Ali B heet voluit Ali Bouali en is op 16 oktober 1981 in Zaanstad geboren. Op tweejarige leeftijd verhuist hij naar Amsterdam. Ali is niet de jongen van de computerspelletjes, hij hangt het liefst dagenlang op straat. Samen met zijn neef zwerft hij door de buurt en vermaakt hij zijn vrienden met verhalen en grappen. In Amsterdam-Oost en Amsterdam de Pijp maakt hij kennis met Hip-Hop. In deze tijd leert hij de rhymes van de nummers van Osdorp Posse uit zijn hoofd en ontwikkelt zo een nieuw talent: rappen. Na een tijdje andermans teksten te hebben nagerapt, begint Ali met het schrijven van zijn eigen teksten. Dat slaat goed aan bij de jongens uit de buurt en hierdoor raakt hij gemotiveerd om door te gaan.

Op zijn dertiende verhuist hij met zijn moeder en zijn broer naar Almere. Daar geeft hij zijn eerste echte optreden voor maar liefst 400 mensen. Het publiek is enthousiast en Ali weet dat dat het begin is van iets moois. Onder de naam Ali B, een verwijzing naar de manier waarop criminele Marokkanen in de pers worden aangegeven, treedt hij overal en nergens op. Zijn roem is snel stijgende, iedereen heeft het over ‘die lijpe Mocro’ of ‘Ali Baba’, zoals Ali B ook wel wordt genoemd, met zijn drukke, energieke optredens.

Hij wordt in 2002 genomineerd voor de Grote Prijs van Nederland. Die nominatie heeft hij te danken aan het feit dat hij één van de weinigen in Nederland is die Hip Hop en komedie zo goed weet te combineren. In de finale verliest hij ternauwernood van zangeres Corey, maar zijn naam is gevestigd. Twee maanden later tekent hij een deal met Warner Music. Die deal mondt uit in de release van de single Waar gaat dit heen. Zijn doorbraak is echter later met het nummer Leven van de straat. Ali B staat overal en is een graag geziene gast in talkshows waar hij als een vertegenwoordiger van de Marokkaanse jeugd wordt geprofileerd.

Na de release van de single Leven van de straat, besluit hij samen met zijn management een eigen label te starten. Hier releast hij zijn debuutalbum ‘Ali B vertelt het leven van de straat’. Binnen een jaar verkoopt hij hiervan maar liefst 30.000 exemplaren.

Je kunt 2004 echt het jaar van Ali B noemen. Hij treedt maar liefst zes keer op in een uitverkochte Kuip tijdens de Zien tour van Borsato, Leven van de straat wordt het best verkochte Hip-Hop album van 2004, scoort een nummer 1 hit met Marco Borsato met het nummer Wat zou je doen, debuteert als cabaretier met de voorstelling Ali B vertelt het leven van de straat en sleept de ene prijs na de andere in de wacht. Zo wint hij een Essent Award, de Megaward, een Zilveren Harp, de Popprijs, Dutch Urban Award, twee Mobo awards en een TMF Award.

Het succes lijkt zich in 2005 op dezelfde voet voort te zetten, het nummer Leipe Mocro flavour komt op 2 binnen in de Single Top 100. Hij reist, in opdracht van Plan Nederland, in vier maanden naar zeven ontwikkelingslanden. Deze reis wordt vastgelegd in de documentaire Rap Around The World en wordt uitgezonden op MTV. Daarnaast is deze verbonden aan een lespakket dat op 900 scholen wordt

ingezet. Verder wint hij dit jaar als “Marokkaan” de Kids’ Choice Award voor De Beste Kaaskop en gaat zijn theatervoorstelling in 80 theaters in reprise. In opdracht van de Raad voor de Kinderbescherming maakt hij een matineevoorstelling voor nog eens 30 voorstellingen.

Tevens wordt Ali B dit jaar de eerste rapper ter wereld die een eigen wassenbeeld krijgt, dat te zien is in Madame Tussauds (Amsterdam) en haalt hij het Achtuurjournaal wanneer, hij tijdens het bezoek van H.M. Koningin Beatrix aan de provincie Flevoland, geheel onverwacht van het podium springt en haar een spontane knuffel geeft.

In 2006 releaset hij zijn tweede album ‘Petje Af’. De eerste twee singles van dit tweede album, Ghetto en Rampeneren, zijn top 5 hits. Later dit jaar wint hij opnieuw de TMF Award voor Beste Urban Act.

Samen met School TV en de Klimaatcampagne HIER lanceert hij in 2007 de Nationale Klimaatles. Dit is een campagne gericht op het basisonderwijs om kinderen bewust te maken van de klimaatsverandering. De campagne is gelinkt aan de single Dit gaat fout. Met de campagne zijn 1 miljoen kinderen bereikt.

Ook reist hij in 2007 voor de NGO United Civilians for Peace naar de bezette Palestijnse gebieden en Israel. Hier neemt hij de aangrijpende documentaire In de schaduw van de zon op.

Verder brengt Ali B samen met The Opposites de straathit Je weet zelluf uit en aan het einde van dit jaar scoorde Ali samen met Yes-R, Darryl en Gio een nummer 2 hit met Groupie Love.

In 2008 breekt Ali B door op het internet met de video’s Niks te maken, Baas, Eeyeeyo en Met met rollen. Deze video’s werden in een jaar tijd meer dan 12 miljoen keer bekeken. In de Hip-Hop gemeenschap scoort Ali B hoge ogen door als eerste letterlijk 101 maten te rappen in het programma 101 Barz van BNN. Enkele maanden later overtreft hij dit door zelfs 202 maten non-stop te rappen.

Ook maakt hij dit jaar zijn debuut als talk show host in zijn eigen programma De Flat van Ali B.

Samen met het Holland Symfonia-orkest presenteert Ali B begin 2009 op diverse locaties in Nederland een bijzondere gezinsshow: Ali Baba en de 80 muzikanten. Een cross over van klassiek en Hip-Hop. Een paar weken later wordt hij voor de eerste keer vader van zoon Amin.

Later reist hij, als ambassadeur van Via del Mondo, af naar Colombia waar hij een nummer maakt en op het landelijke event een presentatie geeft.

In het najaar van 2009, na een pauze van 3 jaar, staat Ali weer op de planken met zijn theatershow Wie Ali zegt moet B zeggen. Deze theatershow bestond uit 85 shows en speelde door tot in 2010.

Voor het programma Waar is de Mol? reist Ali B in 2010 samen met presentator Johnny de Mol af naar Marokko. Dat Ali B een poging wilde wagen om een single te releasen in Marokko was bekend en door de bemiddeling van Johnny de Mol nam hij

vervolgens een nummer op met de Marokkaanse zanger Saïd Moskir, die door Ali B gezien werd als de Marokkaanse Jeroen van der Boom.

In 2011 staat hij met zijn derde theatertour Ali B geeft antwoord weer op de buhne. Deze tour bestond uit 120 voorstellingen.

Samen met producent Tuvalu wordt het programma ‘Ali B op Volle toeren’ ontwikkeld. Een 8- delige serie voor de TROS waar Ali B met een collega rapper (oa. Kempi, Sticks, Yes-R, Fresku, Winne, Dio etc.) een golden oldie ( oa. Lenny Kuhr, Hennie Vrienten, Willeke Albertie, Liesbeth List, Stef Bos etc.) bezoekt. De artiesten maken een nummer, geïnspireerd door elkaars grootste hit. Ali B sloeg hiermee een brug tussen culturen en generaties. Het programma ontving een eervolle vermelding van de Nipkow Schijf en het TV-format in ondertussen aan tien landen verkocht. Verder wint een TV-commercial van T-Mobile waar Ali B een hoofdrol in vertolkt een Gouden Loekie en wordt hij op 11 juli 2011 voor de tweede keer vader van zoon Omar.

Een tweede serie van het programma ‘Ali B op volle toeren’ wordt in 2012 uitgezonden. Door het succes van dit programma wint Ali B in 2012 de Zilveren Televisiester. Het programma zat bij de laatste drie nominaties voor de Gouden Televizier Ring 2012.

In een uitverkocht Paradiso vind het Concert zonder naam plaats waar de totale line up van het programma ‘ABOVT’ voorbij komt. De TROS zend een registratie van dit bijzondere concert uit onder de naam Ali B op volle toeren in concert.

Zijn cabaretvoorstelling Ali B geeft antwoord wint de gerenommeerde theaterprijs ‘Neerlands Hoop’.

Eind 2012 is hij wekelijks als tafelheer te zien bij de dagelijkse talkshow De Wereld Draait Door.

Ook in 2013 is Ali B niet van de TV weg te denken. Het jaar begint met de start van het derde seizoen van ABOVT en is hij te zien als panellid van het improvisatie programma ‘In Goed Gezelschap’. Later is hij als jurylid te zien bij de talentshows X Factor en The Voice of Holland. In de documentaire ‘Het verhaal van…. Ali B’, wordt door middel van interviews met personen uit Ali zijn omgeving een profiel geschetst van zijn carrière. Tijdens de inhuldiging op 30 april van Koning Willem Alexander treedt Ali op tijdens de Koningsvaart. Waar hij een ode brengt aan de Koning voor het oog van miljoenen kijkers. Deze ode wordt door vriend en vijand geroemd.

In samenwerking met UNESCO neemt hij deel aan het ‘Werelderfgoedweekend’, waar hij met een helikopter langs zes werelderfgoederen toert en een speciale rap ten gehore brengt.

Verder is hij bezig met de opnamen van een nieuw TV-format en start hij in het najaar met zijn vierde theatertour genaamd ‘Ali B Bekendt’.


​​
Ook Ali B boekt u bij Geels Artiesten!
 

Besucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl