Artiest boeken? Artiesten boeken bij Geels Evenementen!


Wolter Kroes

Wolter Kroes
Wolter Kroes boeken voor een optreden? Geels Evenementen is het artiestenbureau waar u werkelijk alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Wolter Kroes!


Wolter Kroes
Wolter is inmiddels geen onbekende meer in Nederland. Als artiest zit hij nu ruim tien jaar in het vak. Op twintig jarige leeftijd won hij een talentenjacht die zijn leven voorgoed veranderde. Willem van Kooten had vanaf het begin geloof in Wolter Kroes, en tekende hem voor een langdurige periode bij zijn platenmaatschappij Red Bullet. En niet voor niets! In 1995 scoorde Wolter zijn eerste grote top-50 hit met `Laat me los`. Theun de Winter (bekend van o.a `terug naar de kust`) was verantwoordelijk voor de prachtige tekst. Het nummer zorgde voor de nodige emoties, zowel in huize Kroes als elders in muzikaal Nederland. Aangename gevolgen vele radio- en televisieoptredens zoals ` koffietijd`, ` De vijf uur show` en dankzij de inzet van niemand minder dan Paul de Leeuw mocht Wolter optreden in `Het Terras` van de VARA. Toen de AVRO Wolter vroeg voor Sterrenslag wist hij het zeker:` Eindelijk een bekende Nederlander`.

Een hoogtepunt voor Wolter was het uitkomen van zijn eerste cd-album`Laat me los`. Een cd met 16 prachtige stukken, waaronder ` Ik kan geen seconde zonder jou` geschreven door Mr. Spargo Ellert Driessen, de leadsong van de televisieshow `Ontroerend goed` van de AVRO (geproduceerd door Ruud Mulder) en `Een ster zoals jij` een prachtig duet met Willeke Alberti. De liedjes zijn stuk voor stuk geschreven door grote namen, te weten Ton de Zeeuw, Ellert Driessen, en de helaas overleden Gerrit den Braber. De opnamen vonden plaats in het Engelse Londen, op het prachtige eiland Sicili? in Palermo en in de Bullet Soundstudio`s te Nederhorst den Berg. Alles onder leiding van producer en muzikant Giovanni Caminita. Het nummer `Ik kan geen seconde zonder jou` werd ook een grote hit en behaalde de 36e plaats in de mega top-50.

In 1997 kreeg Wolter zijn derde hit met het fantastisch geproduceerde nummer `Bolero`. Het was voor het eerst dat Wolter mocht werken met een echt orkest in de studio. Het symfonische nummer behaalde de top 50 in de Mega top-100. Het tweede cd-album `De wereld in` volgde. Wederom geproduceerd door de Italiaanse producer Giovanni Caminita, leverde Wolter een fantastische cd af. Met nummers als `Zomaar Zomer`, De Dwaasheid van mijn Jeugd` en het schitterende `Het seizoen van ons` wist Wolter zich definitief te vestigen tussen de grote artiesten van Nederland. Ook het nummer `Ik ga de wereld in` oogstte veel bewondering bij de fans.

De voorloper van de het derde album 'Niemand Anders' was het nummer `Ik heb de hele nacht liggen dromen` geschreven door Jaques van Eijk. Vanaf het moment van release bleek dit een goede zet te zijn geweest. Alle regionale zenders hadden het liedje als het ware geadopteerd als superhit! Na drie weken stond de single al in de top-3 van de meest gedraaide singles regionaal in Nederland. Al snel werd de single `Ik heb de hele nacht liggen dromen` Dutch Radio Tip. Een soort parade plaat van alle regionale zenders. Ook vanuit de horeca kwamen signalen dat de plaat wel eens een grote hit zou kunnen gaan worden. In druk bezochte horecagelegenheden als `La Bastille`, `Cooldown`, `Shooters`, `K2` , `De Skihut`,`De Kei`,`Het Huis` en vele andere zaken werd de single grijsgedraaid voor een dolenthousiast publiek. Bij optredens van Wolter gaan de zalen compleet uit hun dak op het liedje. Het nummer behaalde de 18e plaats in de mega top-100.

Er volgde optredens bij grote tv-shows als De Staatsloterijshow, Barend en van Dorp, Koffietijd en De Postcode loterijshow. Reacties hierop waren overweldigend, en vele optredens volgden. Eind mei zal de nieuwe single van Wolter uit gaan komen. Het nummer heet `Jij bent alles voor mij`. Een stevige ballade geschreven door niemand minder dan Dik Plat die ook verantwoordelijk is voor vele successen van onder andere de groep BZN. En dan is er na 'Ik wil je nu', weer zo'n kanjer: 'Je maakt me gek', allebei terug te vinden op het album ''24 uur per dag ''. Dit album werd geproduceerd door Giovanni Caminita, in samenwerking met topmuzikanten als Ton Dijkman, Hans Eikenaar, Marc Stoop, Rob Winter, Sandra Sahupala en de backingvocals Linda Snoeij, Ferry van Leeuwen, Ingrid Simons en Yvonne Richardson en tekstschrijvers als Jacques van Eijk, Ellert Driessen, Sabine van der Schrieck, John Dirne, Ferry van Leeuwen en Ricardo Schuengel bereikte dit album al snel de Mega Album Top 100. Op 25 november 2002 gaf Wolter zijn eerste grote live optreden in de Heineken Music Hall. Na de duizenden optredens in het land, leek hij nu rijp om een avondvullende show te geven. Samen met een 14 koppige band, onder leiding van Giovanni Caminita (inderdaad ook Wolters' vaste producer) werd die avond Amsterdam op zijn kop gezet. In juni 2003 is de DVD van dit optreden uitgebracht.

Wolter is ook vaak te zien bij de TROS TV; hij is meegeweest met de TROS 'Reisje Langs De Rijn', Oostenrijk, Miami en in 2003 met de hele TROS familie naar Curacao waar een mooie TV special is opgenomen.

Ook Wolter Kroes boekt u bij Geels Artiesten Boeken!


Besucherstatistiken on the way to hell Online SpezialistenBesucherstatistiken on the way to hell Online Spezialiste

Contact

Geels evenementen

bezoekadres:
Oosteinde 30
1483 AE De Rijp

T 0224 - 22 30 41
E info@geels-evenementen.nl