De meest opvallende broeken in de muziekgeschiedenis

Muzikanten gebruiken niet alleen hun sound om volgers te trekken. Hun podiumact en hun uitstraling is even belangrijk. Een unieke of iconische broek aantrekken is voor een muzikant één manier om een statement te maken en om op te vallen. Dit zijn een paar van de meest opvallende broeken in de muziekgeschiedenis.

Blauwe jeans

Deze nuchtere, stevige werkbroeken zijn synoniem geworden met vrijheid en met Amerika. Van oorsprong waren blauwe jeans bij uitstek een mode-item voor rock ’n roll bands uit de jaren 50 en 60, maar sinds die tijd hebben veel verschillende popsterren ze gedragen. En er is zelfs een flinke lijst artiesten, waarop onder andere Bryan Adams, Lana Del Rey, David Bowie en Stevie Nicks staan, die hele songs aan de blauwe broeken dames en heren hebben gewijd.

Leren broeken

Vanaf het moment dat muzieksterren zoals Elvis Presley leer begonnen te dragen is de leren broek wijd verbreid geraakt in de muziekwereld. Er is iets aan leer dat mensen aantrekt, en daarom zijn leren broeken een gewilde keuze onder rocksterren. Van de opvallende, felgekleurde strakke broeken van Jim Morrison (The Doors) tot de sobere broeken dames van de popgroep Sugababes, leer is stoer en sexy. Ook veel rock- en metalartiesten zweren bij dit ruige, slijtvaste en natuurlijke materiaal.

Sexy broeken

Eén van de feilloze manieren voor zowel mannelijke als vrouwelijke muzikanten om volgers te krijgen is door sexy te kleden. Terwijl zangeressen graag korte broeken dames met forse uitsparingen dragen, proberen de heren zich meestal in zeer nauwsluitend en/of rijk versierde onderkleding te hijsen. Natuurlijk kan je deze trend afdoen als goedkoop. Feit is, dat het dragen van sexy broeken de carrières van Madonna, The Red Hot Chili Peppers, Rihanna en Prince geen windeieren heeft gelegd.

Harembroeken

Het tegenovergestelde van sexy broeken zijn deze wijde broeken dames. Harembroeken zorgen ervoor dat de muzikante ongelofelijk soepel kan bewegen en zien er toch aantrekkelijk uit, zonder veel huid of vrouwelijke vormen te laten zien. Jennifer Lopez is één van de zangeressen die zich graag in deze wijde broeken dames laat fotograferen.

Discobroeken

De wilde neontinten van de disco’s uit de jaren 70 betekenden dat artiesten en publieksleden extra imposante kleding moesten aantrekken om nog op te vallen. Discobroeken zijn glanzende, strakke broeken dames en heren van spandex en nylon, vaak voorzien van felle kleuren en/of patronen. Een paar van de meest flamboyante discobroeken uit deze tijd werden gedragen door Kate Bush, Christie Allen en Tina Turner.