Geniet van muziek met een muziekkamer

Iedereen houdt van muziek. Een goed nummer raakt je in je ziel, kalmeert je hart en vult je oren. Tegenwoordig is het bijna niet meer voor te stellen, een wereld zonder muziek.

Wanneer je een beetje extra ruimte in je huis hebt, dan heeft het absoluut meerwaarde om een muziekkamer in te richten. Dit geldt natuurlijk voor een muzikant, recorder, bandlid of wanneer je in de muziekindustrie werkt, maar is net zo goed een fijne investering voor een muziekliefhebber.

Bij een muziekkamer kun je denken aan een aparte kamer of gewoon een gezellige hoek in de woonkamer. In een muziekkamer kun je uiteraard je muzikale vaardigheden oefenen, tot rust komen, maar ook met je hele band oefenen of lekker chillen onder het genot van een zacht pianospel of een gitaarsolo.

Hoe maak je een muziekkamer?

Ben je van plan om in je huis een muziekkamer in te richten? Hier zijn een paar ideeën om jouw persoonlijke muziekkamer vorm te geven.

Ontspanning

Voor veel mensen is een muziekkamer een plek om te kunnen chillen. Je wil dus graag een comfortabele stoel of bank en misschien wel een tafel waar je aan kunt zitten, zodat je kunt ontspannen tijdens het luisteren. Het hoeft niet veel te zijn, als het maar voor één persoon is, kan een lounger of fauteuil al voldoende zijn.

Uitzicht op buiten

Natuurlijk heeft niet iedere woning de luxe van een mooi buitenaanzicht. Heb je deze gelegenheid wel, zorg dan zeker dat je vanuit je muziekkamer kunt genieten van dit aangename uitzicht. Een raam op de tuin, het strand, of misschien wel op een hoge verdieping zodat je prachtig over de stad kunt uitkijken.

Muurdecoratie

Hang wat aan de muur! Om in het thema van de muziekkamer te blijven kun je denken aan muzikale metalen kunst zoals muzieknoten, of verschillende instrumenten, echt of voor de sier. Wellicht heb je een favoriete band of zangeres; schroom vooral niet om een poster aan de muur te hangen.

Overige decoratie

Natuurlijk moet de kamer ook verder aangekleed worden, om wat sfeer mee te geven. Denk hier bij aan lampen, kussens of een spiegel. Voor dit soort accessoires kun je uitstekend bij BGA terecht om inspiratie op te doen. Vazen met bloemen of planten zijn ook uitermate geschikt. Zorg er wel voor dat alles waarmee je de muziekkamer vult, het creatieve muziekproces letterlijk en figuurlijk niet in de weg staat.

De plaats van de meubels

De Feng Shui van de muziekkamer is ook afhankelijk van het doel waarvoor je de kamer wil gebruiken. De compositie van het meubilair speelt hier een belangrijke rol in. Ga je de kamer gebruiken om te ontspannen en om akoestische gitaar te spelen, zet de stoel dan bij het raam en probeer de kamer dan netjes te houden. Ga je van de kamer een oefenruimte maken, dan kun je het beste alle grote instrumenten, versterkers en speakers tegen de muren van de kamer zetten. Op die manier houd je veel ruimte in het centrum van de kamer vrij waar je met je band kan staan. Draagbare instrumenten zoals gitaren hebben namelijk veel ruimte nodig.